ⓘ Beneficiu în natură

                                     

ⓘ Beneficiu în natură

Beneficiul în natură reprezintă dreptul unei părți de a folosi, fără restricții în beneficiu propriu bunul sau proprietatea altei persoane, în orice mod în care el ar considera util.

                                     

1. Descriere

Beneficiile în natură sunt reprezentate de diferite compensații nemonetare acordate angajaților, suplimentar față de salariul convenit. În România, ca de altfel în majoritatea țărilor acest tip de beneficii sunt impozitabile.

În România prin Ordinul 92 din 8 februarie 2008 al Ministerului Muncii s-au stabilit următoarele tipuri de venituri în natură:

  • permise de călătorie pe orice mijloace de transport, folosite în scop personal;
  • anularea unei creanțe a angajatorului asupra angajatului;
  • primele de asigurare plătite de către suportator pentru salariații proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul plații primei respective, altele decât cele obligatorii."
  • plata în natură a unei părți din salariu, sub forma unor facilități acordate de angajator conform Codului muncii;
  • abonamentele și costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, în scop personal;
  • utilizarea oricărui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii, în scop personal, cu excepția deplasării pe distanța dus-întors de la domiciliu la locul de muncă;
  • contravaloarea chiriei sau a unei părți din aceasta și, după caz, a utilităților, suportate de către angajator, cazare, hrană, îmbrăcăminte, personal pentru munci casnice, precum și alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un preț mai mic decât prețul pieței;
  • împrumuturi nerambursabile;
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →