ⓘ Director (educație)

Glauk Konjufca

Glauk Konjufca este un activist, jurnalist și politician kosovar care ocupă funcția de președinte al Adunării și președinte interimar al Kosovo din 22 martie 2021. Anterior, Konjufca a fost membru al Adunării, lider al grupului parlamentar Vetevendosje, președinte al Adunării și ministru al afacerilor externe.

Maja Bošković-Stulli

Maja Bošković-Stulli a fost o slavistă și folcloristă, istorică literară, scriitoare, editoră și academică croată, remarcată pentru cercetările sale extinse de literatură orală croată.

                                     

ⓘ Director (educație)

Un director în educație este membru al corpului profesoral însărcinat cu planificarea, conducerea, coordonarea și evaluarea aspectelor educaționale și administrative ale serviciilor de educație în cadrul școlilor primare și secundare, colegiilor, facultăților, departamentelor din universități și alte instituții educaționale. Uneori poate fi secundat de un director adjunct.

                                     

1. Profesia de director în educație astăzi

La nivel internațional a fost adoptată Clasificarea Internațională Standard a Ocupațiilor – ISCO 08, la care a aderat și România, în baza Hotărârii Guvernului nr. 575 bis/1992 cu privire la realizarea unor nomenclatoare unitare de interes general prevăzute în concepția generală a informatizării în România, materializate prin Ordinul Comun nr. 1.832/856/2011 din 6 iulie 2011 privind aprobarea Clasificării ocupațiilor din România. Conform acestei clasificări, ocupația de director unitate de învățământ are codul 134502, fiind încadrată în grupa 1345 Conducători de unități de învățământ.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →