ⓘ Discipline

Dezbateri academice în România

Dezbaterea este o practică antică care se presupune că are o vechime de 2400 de ani. În România, primul contact al educației cu dezbaterile academice l-a reprezentat introducerea logicii ca disciplină de studiu obligatorie. După o perioadă în care aceasta a lipsit din programă în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, dupa 1989 a fost reintrodusă, sub numele de "Logica și argumentare”. În anii 90, odată cu încheierea regimului comunist, s-a născut "mișcarea de dezbateri educative”, implementată în fostele state comuniste din Europa de est.

Vasile Radu

Vasile Radu este un scriitor român, născut în com. Ciocănești, jud. Călărași, la 18 sept.1952. Trăiește în orașul Slobozia, jud. Ialomița. A absolvit facultatea de istorie în anul 1975, la Universitatea "Al. I. Cuza" - Iași. În anul 1981, a câștigat concursul de debut organizat de Editura Eminescu, la secțiunea proză, cu romanul Victorie minus unu, apărut în 1982. Pentru acest roman a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. În 1984, Vasile Radu a publicat romanul Fratele meu, Abel. În anul 1986, a depus la aceeași editură povestirea Să povestească Gabriel, care a fost ...

Marquinhos Trad

Marcos Marcello Trad, cunoscut sub numele de Marquinhos Trad, este un avocat și politician brazilian. El este actualul primar al orașului Campo Grande, funcție deținută deja de fratele său Nelson Trad Filho.

Mănușă de seară

Mănușile de seară pentru femei sunt mănuși lungi mănuși purtate de femei ca îmbrăcăminte formală, de obicei la o ținută formală precum rochie de seară sau rochie de mireasă. Dintre acestea, cele mai lungi mănuși de seară se numesc "mănuși de operă”. Piesa "lungimea cotului sau mai lungă” este cheia; mănușile care acoperă o porțiune substanțială a antebrațului, până chiar sub cot, pot fi numite în mod legitim "mănuși lungi” sau "mănuși de seară”, dar niciodată "mănuși de operă”. În acest caz, termenul "Opera” are probabil mai mult de-a face cu lungimea decât cu ocazia, așa cum se vede și în ...

Zalman Iagnov

Zalman Iagnov, a fost un medic anatomist și chirurg de etnie evreiască, elev al Prof. F. I. Rainer. A fondat disciplina de anatomie la Institutul de Medicină și Farmacie Timișoara, iar apoi și-a continuat activitatea la catedra de anatomie a Facultății de medicină generală din București. Cercetări recunoscute pe plan mondial în domeniul structurii țesutului conjunctiv, structura plămânului, inimii și a ficatului.

Cuvioasa Pelaghia

Cuvioasa Pelaghia, menționată uneori ca Pelaghia din Antiohia, Pelaghia Penitenta și Pelaghia Desfrânata, a fost o pustnică și sfântă creștină din secolul al IV-lea sau al V-lea. Prăznuirea ei are loc în ziua de 8 octombrie și a fost sărbătorită inițial în comun cu Sfintele Pelaghia Fecioara și Pelaghia din Tars. Pelaghia a murit ca urmare a unei asceze severe, care o făcuse să slăbească atât de mult încât nu mai putea fi recunoscută. Potrivit tradiției ortodoxe, ea a fost îngropată în chilia ei. După descoperirea faptului că renumitul pustnic fusese femeie, călugării asceți au încercat să ...

Vladimir Pușkariov

Vladimir Pușkariov este un alpinist, personalitate publică și politician rus. Este deputat al Dumei de Stat al celei de-a VII-a convocări, adjunct al Președintelui Comitetului Dumei de Stat pentru Politica regională și problemele din Nordul Rusiei și Extremul Orient, membru al fracțiunii Rusia Unită. S-a născut în orașul Vulcănești din RSS Moldovenească actualmente Republica Moldova.

Istoria clubului CFR Cluj

CFR Cluj este un club de fotbal profesionist din Cluj-Napoca, România, care evoluează în Liga I. CFR Cluj a luat ființă în 1907 sub numele de Kolozsvári Vasutas Sport Club, echipa feroviarilor clujeni. Este a treia echipă înființată la Cluj și a zecea apărută pe teritoriul actual al României. Din 1907 până în 1910, echipa a jucat în campionatul municipal. Cu toate acestea, clubul nu a avut realizări notabile în acest timp. În 1911, echipa a câștigat noul Campionat al Transilvaniei. Clubul a terminat în mod constant pe locul al doilea în acea competiție între 1911 și 1914, competiție care a ...

                                     

ⓘ Discipline

Discipline este un album al trupei King Crimson lansat în 1981, primul după o pauză de șapte ani. Doar fondatorul Robert Fripp și Bill Bruford mai fuseseră și în alte componențe ale formației. Restul grupului era format din Adrian Belew, care cântase cu David Bowie și Frank Zappa, și Tony Levin, ce cântase cu Peter Gabriel. A rezultat un album orientat mai mult spre new wave-ul anilor 80 și cu o sonoritate pre-techno.

                                     

1. Lista pieselor

  • "The Sheltering Sky” 8:22
  • "Thela Hun Ginjeet” 6:26
  • "Frame by Frame” 5:09
  • "Discipline” 5:13
  • "Matte Kudasai” 3:47
  • "Indiscipline” 4:33
  • "Elephant Talk” 4:43

Toate cântecele au fost scrise de Adrian Belew, Bill Bruford, Robert Fripp și Tony Levin.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →