ⓘ .eu

Gitanas Nausėda

Gitanas Nausėda este un economist, politician și bancher lituanian, care ocupă actualmente funcția de președinte al Lituaniei. Anterior, el a fost directorul pentru politică monetară la Banca Lituaniei din 1996 până în 2000 și economist-șef al președintelui SEB bankas din 2008 până în 2018.

Raman Pratasevič

Raman Dzmitryevič Pratasevič sau Roman Dmitrievici Protasevici este un jurnalist și activist politic din Belarus. A fost redactor-șef al canalului de Telegram Nexta ⁠, precum și editorul șef al canalului de Telegram "Belarus of the Brain”.

UNIX System V

Unix System V este una din primele versiuni comerciale al sistemului de operare Unix. Aceasta a fost inițial dezvoltată de AT&T și lansată inițial în 1983. Patru versiuni majore de System V au fost scoase, numărate 1, 2, 3, și 4. System V Release 4 a fost versiunea cu cel mai mare succes comercial, fiind rezultatul unui efort, comercializat ca Unix System Unification, care a solicitat colaborarea marilor furnizori de Unix. Aceasta a fost sursa mai multor funcționalități Unix comerciale comune. System V e uneori abreviată ca SysV. La data de 2021, piața Unix derivată din AT&T e divi ...

Lot în Islam

Lut cunoscut drept Lot în Vechiul Testament, este un profet a lui Dumnezeu în Coran. Conform tradiției islamice, Lot a fost fiul lui Haran. Lot și-a petrecut primii ani de viață la Ur, ca mai apoi să emigreze cu unchiul său, Avraam, în țara Canaan. Lot a fost trimis drept profet la popoarele din Sodoma și Gomora, unde locuitorii acestor orașe practicau homosexualitatea și diferite acte de violență. Lot nu provenea din aceste două orașe.

                                     

ⓘ .eu

.eu este domeniul de nivel superior al Uniunii Europene.

Momentan este un domeniu în curs de tranziție, după un sistem avansat de protecție împotriva înregistrărilor abuzive pentru a permite organizațiilor și companiilor să își protejeze numele de domeniu. Mai nou, domeniul.eu se foloseste pentru participantii concursului european "Eurovision".

                                     

1. Faze

Sistemul este bazat pe 2 faze de înregistrare:

 • faza Land Rush: a început pe 7 aprilie 2006, iar din acest moment, domeniile.eu sunt valabile pentru înregistrare tuturor persoanelor juridice sau fizice. Cei ce nu și-au putut susține cererile de drept prioritar prin documentație au trebuit să aștepte până la începerea acestei faze.
 • faza Sunrise: a început pe 7 decembrie 2005, iar în această perioadă domeniile.eu vor fi valabile numai organizațiilor sau companiilor cu drepturi prioritare. În acest sens, cerințele vor fi susținute prin documente de către aceștia. În principal este vorba de organizațiile și companiile ce dețin funcții publice în Uniunea Europeană, dețin drepturi asupra unui trademark, sau reprezintă o denumire geografică sau o altă denominare. Începând cu 7 februarie 2006, mai au drept prioritar și alte organizații sau companii ce au subiectul activității în țările ce fac parte din țările membre precum și denominări de orice tip aparținând țărilor membre.
                                     

2. Înregistrare

Conform reglementării numărul 733/2002 din 22 aprilie 2002 a Parlamentului European și al Consiliului Europei, cu privire la implementarea domeniilor.eu de nivel superior, dreptul la înregistrarea unui domeniu.eu se acordă categoriilor de companii, organizații sau persoane fizice care:

 • persoanele fizice rezidente în cadrul Comunității Europene.
 • organizații stabilite în cadrul Comunității Europene fără vreun prejudiciu legal la aplicarea legilor naționale;
 • au biroul înregistrat, sediul central sau zona principală de desfășurare administrativă și comercială în cadrul Comunității Europene;

Companiile sau organizațiile ce dețin un trademark înregistrat în Comunitatea Europeană, dar nu au sediul pe teritoriul acesteia, nu pot înregistra domenii.eu.

                                     

3. Operator

Este operat de o organizație independentă, non-profit, denumită EURid - European Registry for Internet Domains, cu sediul în Bruxelles, Belgia. Organizația este împărțită pe patru zone de interes:

 • Regiunea Estică: cu sediul în Praga, Cehia suportă țările Cehia,Slovacia, Ungaria și Polonia
 • Regiunea Centrală și sediul organizației: cu sediul în Brussels, Belgia
 • Regiunea Nordică: cu sediul în Stockholm, Suedia
 • Regiunea Sudică: cu sediul în Pisa, Italia
                                     

4. Preț

Pentru primul an de activitate, prețul unui domeniu.eu este de 10 €. Acest preț este valabil prin achiziționarea domeniilor direct de la EURid de către registrari susține că numai acei registrari acreditați de către EURid pot oferi înregistrări pentru domeniile.eu art. 4. Mai precis, acest lucru înseamnă că oferirea de înregistrări ca "reseller" și anume un gen de subcontractor al unui registrar acreditat sau un intermediar ce nu este acreditat de către EURid, este complet exclusă. Pentru mai multă siguranță și pentru a evita înregistrarea invalidă a unui domeniu.eu, se recomandă verificarea listei societăților acreditate de EURid.

                                     

5. Lista companiilor

Companiile din România acreditate pentru înregistrarea domeniilor.eu conform EURid sunt:

 • Extreme Solutions SRL
 • EURODOMENII Slatina
 • SC Jump Network Services SRL Curtea de Argeș
                                     

6. Resurse

 • ^ Reglementarea nr. 733/2002 document pdf
 • ^ Lista companiilor acreditate
 • ^ Termenul de "registrar" este folosit în limba engleză și teoretic înseamnă "notar". În acest articol, din lipsă de un termen consacrat și pentru a nu se confunda cu reseller, deseori folosit în limba română în acest sens, se referă la companiile acreditate să înregistreze domenii de internet.
 • ^ Reglementarea nr. 874/2004 document pdf


                                     

7. Legături externe

 • Information Society despre domeniile.eu
 • EURid

Notă: O presupunere oarecum amuzantă asupra acestui domeniu este din perspectiva semnificației sale în limbile statelor membre. Spre exemplu, atât în limba română cât și în limba portugheză, "eu" înseamnă același lucru, respectiv pronumele persoanei I, ceea ce poate duce la o cerere impresionantă de nume de domenii din partea acestor țări, în special în rândul persoanelor fizice.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →