ⓘ Cultură populară

Spiridon Mocanu

Spiridon Mocanu a fost un dansator sovietic și moldovean, Artist al Poporului din RSS Moldovenească.

Mykonos

Mykonos sau Insula Vânturilor este o insulă grecească din Marea Egee. Mykonos face parte din insulele Ciclade, fiind situată între Tinos, Syros, Paros și Naxos. Suprafața insulei este de 85.5 km² și are o altitudine maximă de 341 de metri. Are o populație de aproximativ 10.134 de locuitori și o densitate de 120 loc/km². Majoritatea locuiesc în cel mai mare oraș, Mykonos, care se află pe coasta de vest. Orașul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Chora. Denumirea de Insula Vânturilor se datorează vânturilor foarte puternice care suflă de obicei pe insulă. Turismul este o industrie impo ...

Enheduanna

Enheduanna sau En-hedu-anna, a fost fiica lui Sargon din Akkad și probabil a reginei Tashlultum, trăind în secolul 23 î.Hr. Ea este cea mai veche autoare de poezii cunoscută vreodată și a fost marea preoteasă a zeiței Inanna sau Ishtar și a zeului Lunii, Nanna sau Sin. Locuia în orașul-stat sumerian Ur. Contribuțiile Enheduannei la literatura sumeriană includ mai multe devoțiuni personale către Inanna și o colecție de imnuri cunoscute sub numele de "Imnurile Templelor Sumeriene ”. Aceasta o face prima autoare de poezii și scriitoare din istoria lumii. Enheduanna este cunoscută în primul râ ...

Skunk ape

Maimuța Skunk este o creatură folclorică asemănătoare maimuței, pretinsă să locuiască în pădurile și mlaștinile unor state din sud-estul SUA, cel mai frecvent în Florida. Este numit astfel datorită pretinsul său aspect și miros neplăcut. Se spune că maimuța moscă seamănă cu Sasquatch din Pacificul de Nord-Vest, dar se presupune că este mai scurtă în comparație, ca având pete lungi de păr pe umeri și brațe asemănătoare unui orangutan și ca având o culoare roșu-ruginiat pătată la culoarea maro sau negru a Sasquatch-ului. Creatura este, de asemenea, uneori descrisă ca având o culoare palidă î ...

                                     

ⓘ Cultură populară

Cultură populară este formată dintr-un grup de idei, perspective și atitudini care sunt considerate ca preferate printr-un consens neoficial în cadrul curentul principal aparținând unei anumite culturi. Influențată masiv de mass media și transmisă prin limbajul autohton al acelei culturi, această colecție de idei străbate viața zilnică a societății. Cultura populară este adesea privită ca fiind trivială și capabilă de "a face să amuțească" omul, pentru a găsi o acceptare consensuală în curentul principal. Ca rezultat al acestei concepții, este mult criticată de surse științifice și care nu aparțin curentului principal, care o consideră superficială, de consum, senzaționalistă și coruptă.

                                     

1. Definiții

A defini popular și cultură, care sunt niște concepte contestate în esență, este complicat din cauza existenței unor definiții multiple, în competiție, din cultura populară. John Storey, în Teorii culturale și cultură populară, a discutat șase definiții. Definiția cantitativă a culturii are ca defect faptul că favorizează mult "înalta" cultură de ex., dramatizările de televiziune după Jane Austen. "Cultura pop" este definită și ca fiind cultura rămasă după ce am hotărât ce înseamnă "înaltă cultură".

                                     

2. Referințe

  • Storey, John 2006. Cultural theory and popular culture. Pearson Education. ISBN 978-0-13-197068-7
  • Williams, Raymond 1985. Keywords: a Vocabulary of Culture and Society. Oxford University Press. ISBN 0-19-520469-7. Cited in Hassabian 1999.
  • Bakhtin, M. M. and Michael Holquist, Vadim Liapunov, Kenneth Brostrom. 1981 The Dialogic Imagination: Four Essays University of Texas Press Slavic Series. Ed. Michael Holquist. Trans. Caryl Emerson and Michael Holquist. Austin and London: University of Texas Press.
  • Hassabian, Anahid 1999. "Popular", Key Terms in Popular Music and Culture, eds.: Horner, Bruce and Swiss, Thomas. Malden, Massachusetts: Blackwell Publishers. ISBN 0-631-21263-9.
  • Seabrook, John. NoBrow: the culture of marketing the marketing of culture, New York: A.A. Knopf, 2000. ISBN 0-375-40504-6
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →