ⓘ Societate cu răspundere limitată

BIAGGIO

Biaggio este un brand dedicat persoanelor cu interes pentru ultimele tendințe în materie de încălțăminte, interesate de opțiuni variate de ținute sport-casual. Biaggio se remarcă pe piața producătorilor de încălțăminte din Europa ca fiind un brand ce pune accent pe calitatea și confortul produselor, produse apreciate și purtate atât de bărbați, cât și de femei În mai 2020, compania deținea 3 magazine pe piața locala, 2 in București și 1 magazin in Constanța.

Yandex.Taxi

Yandex.Taxi este o companie internațională de IT care operează cu taxiuri și companii de livrare alimentară în Rusia, CSI, Europa de Est, Africa și Orientul Mijlociu. Compania se numără printre cei mai mari dezvoltatori mondiali de tehnologie de conducere automată. Yandex.Taxi a fost fondată de Yandex N.V., o companie multinațională rusă care operează un motor de căutare, un portal de internet și alte 70 de servicii online în mai multe țări. Uneori descris ca "Google, Amazon, Uber și Spotify rusești”, Yandex este listat pe NASDAQ din 2011. Compania se concentrează pe dezvoltarea tehnologii ...

Żabka (magazin de comoditate)

Żabka Polska este un lanț de magazine de comoditate în Polonia. Există mai mult de 6.000 de magazine în Polonia. Unele magazine Żabka sunt situate în Republica Cehă. Cifra de afaceri cu amănuntul a fost de aproximativ 650 de milioane de euro în 2010. În 2007, Żabka a fost achiziționată de Penta Investments. În decembrie 2010, Penta a vândut operațiunile cehi ale filialei Żabka și Koruna către Giant de retail din Marea Britanie Tesco PLC. Tranzacția a fost închisă în aprilie 2011. În februarie 2011 Penta a semnat un acord de vânzare a operațiunilor poloneze rămase żabka Polska, inclusiv for ...

                                     

ⓘ Societate cu răspundere limitată

O societate cu răspundere limitată este o formă legală de companie, o anumită formă de persoană juridică, care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia. Este o formă hibridă de business având caracteristici atât ale unui parteneriat cât și ale unei corporații, fiind mai flexibilă decât alte forme de societăți comerciale și mai adecvată pentru un proprietar unic sau pentru un număr mic de membri.

                                     

1.1. Istoric după țară Germania

In Germania, Societatea cu raspundere limitata este numita Gesellschaft mit beschränkter Haftung abreviat GmbH. Societatea cu raspundere limitata, este dupa dreptul German, o persoana juridica a Dreptului Privat si apartine Societatilor Capitale corporatiilor. Societatea cu raspundere limitata Germana a fost in toata lumea prima forma cu raspundere limitata a unei Corporatii. Intre timp a urmat in celelalte tari introducerea unei asemenea forme de Societati cu raspundere limitata. Crearea societatilor comerciale de tipul LLC din Statele Unite ale Americii, a fost inspirata de structura economica a Societatilor cu raspundere limitata din Germania.

                                     

1.2. Istoric după țară Republica Moldova

Legislația Republicii Moldova denumește societatea cu răspundere limitată ca Societate cu Răspundere Limitată, abreviată ca "S.R.L.", având regulat numărul de membri între unul și 50, dintre care cel puțin unul trebuie să fie un membru fondator. Nu există nici o restricție câți membri fondatori pot exista, putând exista între minimum unul, obligatoriu, până la maximum 50 membri.

                                     

1.3. Istoric după țară România

În România, acest tip de entitate economică există din 1990, având numele titlului articolului, Societate cu răspundere limitată. Proprietarul sau proprietarii companiei sunt răspunzători în fața legii doar cu capitalul de start al companiei, a cărui valoare minimă este de cel puțin de 200 de lei. Din cauza acestei limitări a răspunderii legale, fiecare SRL trebuie să indice clar acest capital de start în orice relație economică cu orice partener, pentru ca partenerul sau partenerii de afaceri să știe exact acoperirea maximă a oricărei activități economice.

                                     

2. Vezi și

  • Tipuri de societăți comerciale care funcționează în România
  • Limited liability
  • Types of business entity
  • GmbH, formă de societate cu răspundere limitată din țările de limbă germană
  • Series LLC
  • Uniform Limited Liability Company Act
  • LLP
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →