ⓘ Istorie naturală

Castelul Salmeniko

Castelul Salmeniko sau Castelul Orgia sau Oria a fost un castel la poalele muntelui Panachaiko ⁠, în municipalitatea modernă Aigialeia ⁠, Prefectura Ahaia, Grecia.

Lykoi

Format:Infobox cat breedLykoi este o mutșie naturală de la o pisică cu păr scurt domestică care arată ca ideea populară a unui vârcolac.Mutația a apărut la pisicile domestice în ultimii 20 de ani. Testarea ADN a fost efectuată de UC Davis pentru a confirma că pisicile nu poartă gena Sphynx / Devon Rex. Rasa a fost dezvoltată în Vonore, Tennessee. "Lykoi” înseamnă "lupi” în greacă.

                                     

ⓘ Istorie naturală

Istoria naturală cuprinde studiul fenomenelor naturii, de la infinitul mare la infinitul mic și trecând prin toate disciplinele Pământului, suprafeței pământene, fenomenelor climatice climatologia, meteorologia., celor legate de ape și celor legate de viață biologia, paleontologia., printre care cele legate de om ca viețuitoare. Mulțumită pluri-disciplinarității, necesară înțelegerii globale a dinamicii planetei noastre, Istoria Naturală este mai mult ca niciodată de actualitate la începutul celui de-al III-lea mileniu, când problemele de mediu sunt din ce în ce mai acute.

                                     

1. Evoluție

La origini, care încep cu Teofrast, cu Antigonios din Karystos și cu Plinius, Istoria naturală era descrierea mediului înconjurător, dar se numea fizică, adică studiul realității concrete. Termenul de istorie naturală și de naturalist pentru cei care o studiau, apare abia în 1525. Pe măsură ce creșteau cunoștințele, Istoria naturală s-a separat în discipline diferite, astfel că după Alexander von Humboldt și Charles Darwin, nu se mai poate vorbi de naturaliști printre cei ce studiază fenomenele naturii, ci doar printre cei care predau sau vulgarizează cunoștințele din acest domeniu.

La rândul lor, științele naturale se despart și ele în discipline din ce în ce mai specializate și mai numeroase: în domeniul biologiei de exemplu, de la genetică la microzoologia planctonului pelagic, trecând prin taxonomie și prin științele evoluției, specializările sunt sute, poate mii.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →