ⓘ Educație formală

                                     

ⓘ Educație formală

Educația formală, de asemenea, cunoscut sub numele de instruire regulată este procesul de educație integral corelaționat ce pornește de la învățământul primar, continuă cu învățământul secundar încheind cu învățământul superior, proces care implică o intenție deliberată și sistematică ce se concretizează într-un curriculum oficial.

                                     

1. Semnificație

Drept caracteristici de bază, putem sublinia faptul că acest tip de educație are loc de obicei într-un anumit spațiu concret și un timp determinat, și că odată cu finalizarea fiecărei etape stabilite, se primește un titlu oficial o diplomă. Un exemplu ar fi educația formală din școli.

                                     

2. Educația formală bazică

Este acea parte de educație care are un caracter intențional, planificat și reglementat, care începe cu primii ani de învățământ primar și merge până la sfârșitul învățământului secundar, dând conformare la ceea ce îndeobște numim învățământul obligatoriu.

Avantaje:

 • Sunt fixate îndeplinirilor, termene limită.
 • Se derulează conform unui program de studii.
 • Evaluările sunt calendarizate.
 • Temele subiectele sunt planificate.

Dezavantaje:

 • Este nevoie de o mulțime de timp pentru elaborarea programelor școlare.
 • Nu se poate recupera timpul pierdut.
 • Pretinde multă disciplină pentru a se putea duce la capăt activitățile, la datele programate.
 • Nu există prelungiri de timp pentru evaluări.
 • Nu există o retro-alimentare a tuturor problemele ce nu s-au putut prevedea cu anterioritate.
 • Este necesară o supervizare a conținuturilor ce au fost predate.
                                     

3. O altă definiție

Educația formală este aceea care se transmite în instituțiile de învățământ, și se caracterizează prin a fi sistematică și prin a avea o organizare curriculară.

".Este predată în instituții de învățământ omologate, fiind o succesiune de cicluri abilitate, având ca obiect îndeplinirea unor norme curriculare progresive, ce conduce la obținerea de grade și diplome."Sarramona 1989.

                                     

4. Link-uri externe

 • Quelle education à l époque de la mondialisation?: Educație formelle, non-formelle ou informelle, spațiul digital ForumEduc. în limba franceză
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →