ⓘ Wikipedia în neerlandeză

Maria Hartmann

Maria Lobach Hartmann, Turnow-Preilack, Brandenburg, Germania – d. 30 decembrie 1853) a fost o misionară a Bisericii Morave în Surinam. Ea a fost de origine germană, dintr-o familie de sorabi, și a fondat așezarea Koffiekamp în districtul Brokopondo.

Gara Huy-Sud

Gara Huy-Sud este o fostă gară de pe linia 126 Statte–Ciney, situată în orașul belgian Huy. Gara se află pe malul drept al Meusei, imediat după ieșirea din tunelul Huy-Sud, care subtraversează culmea numită Mont Picard. Deși circulația regulată pe linia 126 a trenurilor de călători a fost sistată pe 11 noiembrie 1962, iar pe secția Statte–Huy-Sud pe 29 septembrie 1963, un trafic feroviar de marfă redus ca intensitate subzistă și în prezent între Statte și Marchin, grație atelierelor de confecții metalice Tôleries Delloye-Matthieu, însă trenurile nu mai opresc în gară, a cărei clădire a pri ...

Naționalism belgian

Naționalism belgian, descris uneori în mod peiorativ belgicism, este o ideologie naționalistă care în forma sa modernă susține eliminarea federalismului și fondarea unei Belgii ca stat unitar. Ideologia militează fie în favoarea unei autonomii limitate, fie în suspendarea statutului autonom al comunității flamande, al comunității franceze ⁠, al comunității germane care constituie Valonia și al regiunii capitalei Bruxelles locuită de valoni și flamanzi. Ideologia are ca scop principal restabilirea integrală a suveranității statului belgian prin crearea unui stat unitar. Aceasta inițiativă v ...

                                     

ⓘ Wikipedia în neerlandeză

Wikipedia în neerlandeză este versiunea în limba neerlandeză a Wikipediei, și se află în prezent pe locul 3 în topul Wikipediilor, după numărul de articole. Are peste 1 700 000 de articole, fiind una dintre cele 12 wikipedii care au peste 1 milion de articole.

                                     

1. Dezvoltare

Majoritatea articolelor de la Wikipedia în neerlandeză 59% au fost create cu ajutorul boților. În octombrie 2011, câțiva boți au creat 80 000 de articole atunci echivalentul a 10% din toată ediția în doar 11 zile.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →