ⓘ Expoziție de artă

László Dombrovszky

S-a născut în orașul Orhei din același ținut, gubernia Basarabia Imperiul Rus, în familia inginerului Serghei Dombrowski, de origine poloneză, și a doctorului Maria Aranova, de origine evreiască. Și-a petrecut copilăria în Vologda, apoi a studiat la Nijni Novgorod și Paris. Părinții și cele două surori sale cu soții lor au fost uciși în timpul evenimentelor revoluționare din 1917. La Paris, Dombrowski a luat lecții de la Henri Matisse și Othon Friesz și a participat la Academia Julian. În 1921 s-a stabilit în Ungaria, unde în 1924, împreună cu István Szőnyi și Róbert Berény, a fondat o col ...

Vardges Surenianț

Vardges Surenianț, Imperiul Rus – d. 6 aprilie 1921, Ialta, RSS Ucraineană) a fost un pictor, sculptor, ilustrator, traducător, critic de artă și artist teatral armean. El este considerat întemeietorul picturii istorice armenești. Picturile sale prezintă scene din basmele armenești și diverse evenimente istorice. Deși Surenianț a avut o singură expoziție dedicată operelor sale în cursul întregii sale vieți, el a fost admirat de mulți dintre contemporanii săi, printre care multe personalități ale societății armene și ruse precum Martiros Sarian, Ilia Repin și Vladimir Stasov.

Kilim

Covorul Kilim este un covor țesut la războiul de țesut tradițional, asemenea covoarelor cu noduri, care însă este împletit. Modelul său poate fi văzut pe ambele fețe ale țesăturii și dimensiunile acestuia sunt, de obicei, mai mici decât ale covoarelor cu noduri. Kelim, Encyclopaedia Iranica, Spuhler, Friedrich, Pre-Islamic carpets and textiles from the Eastern Lands, 2014 Kilim, Encyclopedia Britannica, Hillard, Elizabeth, The Kilim and tribal rug book, Pavilion Books Limited, 1999 Tașkiran, M.Nurdan, Reading motifs on kilims: a semiotic approach to symbolic meaning, 2006, Stone, F. Peter, ...

Marxism cultural

Marxismul cultural este o teorie conspirativă antisemită, de extrema dreaptă, care pretinde că marxismul occidental este baza eforturilor academice și intelectuale continue de a submina cultura occidentală. Teoreticienii conspirației susțin că o elită intelectuală formată din teoreticieni marxiști și Școala de la Frankfurt intelectualii sunt subminează societatea occidentală cu un război cultural care subminează valorile creștine ale conservatorismului tradiționalist și promovează valorile cultural liberale ale contraculturii anilor 1960 și ale multiculturalismului, politicii progresiste ș ...

                                     

ⓘ Expoziție de artă

O expoziție de artă reprezintă o expunere publică a unor obiecte de artă. Expoziția este cunoscută ca fiind o prezentare organizată, publică, a unor obiecte selecționate, pentru a pune în lumină specificul unei activități, realizările unui artist sau în scop instructiv.

De asemenea, cuvântul "expoziție” poate avea înțelesul de loc sau clădire special amenajată unde sunt expuse aceste obiecte.

                                     

1. Exemple

Astfel de expoziții de artă pot prezenta fotografii, picturi, filme, muzică, sculpturi ce pot fi proprietatea unui artist, a unui grup de artiști, a unui colecționar sau a unui grup de colecționari de artă.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →