ⓘ Istoria științei

Ana Bondarenco

Ana BONDARENCO Comunitatea academică a Universității de Stat din Moldova este profund îndurerată de trecerea în neființă a profesorului Ana Bondarenco. Născută la 19 iulie 1939, în satul Makeevka, Donețk, Ucraina, și-a făcut studiile superioare la Școala Normală Superioară din Bălți în prezent Universitatea de Stat din Bălți, Facultatea de Limbi Străine, Specialitatea,Limba franceză - Limba engleză". Ana Bondarenco și-a făcut studiile doctorale la "Institutul Maurice Thorez” din Moscova, susținând teza de doctor și doctor habilitat la Universitatea "Lomonosov”, tot din Moscova. Ulterior, a ...

Premiul de Stat al RSS Moldovenești

Premiul de Stat al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești a fost un premiu acordat de Comitetul Central al Partidului Comunist al RSSM și Consiliul de Miniștri al RSSM "pentru a stimula munca creativă și științifică”. Persoanele care au primit premiul au primit titlul de "Laureat al Premiului de Stat al RSS Moldovenești”, o medalie, o diplomă și un certificat de laureat.

Porfiri Karasevici

Porfiri Karasevici a fost un jurist și doctor în drept țarist rus, profesor titular al Universității Imperiale din Moscova. S-a remarcat prin marea sa curiozitate științifică și dedicarea sinceră pentru predare. Simțind o atracție vie pentru studiul filosofic al dreptului, el a crescut interesul pentru acest subiect studenților săi și a fost un întâietor la Facultatea de Drept a Universității din Moscova în ceea ce privește preluarea modelul universităților germane, a seminariilor juridice.

                                     

ⓘ Istoria științei

Obiectivul istoriei științei este de a cerceta apariția și evoluția istorică a științelor și a disciplinelor lor respective. Ea folosește în aceste scop printre altele metodele cercetării istorice. Oamenii de știință, care se ocupă cu istoria științei, deseori provin din disciplina pe care o analizează istoric, ceea ce, în domenii foarte complexe este indispensabil. În acest caz, istoria științei apare ca o parte istorică a respectivei discipline.

                                     

1. Bibliografie

  • colectiv de autori, Figuri ilustre din Evul mediu, Editura Tineretului
  • J. D. Bernal, Știința în istoria societății traducere din engleză, Editura Politică, București, 1964
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →