ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 347

Vibidia duodecimguttata

Vibidia duodecimguttata este o specie de buburuză care aparține familiei Coccinellidae și subfamiliei Coccinellinae. Este prezentă în mare parte a Europei, în partea de est a ecozonei palearctice și în Orientul Apropiat. Capul este galben-maroniu ...

Battus

Battus este un gen de fluturi din Lumea Nouă care sunt găsiți de obicei în jurul plantelor cățărătoare din genul Aristolochia. Omida are ca principală sursă de hrană aceste plante otrăvitoare, ceea ce face și insecta otrăvitoare; ei un gust prea ...

Battus philenor

Battus philenor este o specie de fluture coadă-de-rândunică găsit în America de Nord și în America Centrală. Culoarea lor este neagră iar aripile sunt albastre iridescente cu pete portocalii pe exterior, iar pe interior pete albe. Au multe habita ...

Battus polydamas

Anvergura aripilor este de 90-120 mm, asta fără măsurătorile cozii. Partea superioară a aripilor este neagră și are o bandă submarginală largă formată din mici puncte galbene. Partea inferioară a aripilor din față au același model, în timp ce ari ...

Eurytides

Eurytides epidaus Doubleday, 1846 Eurytides serville Godart, 1824 Eurytides bellerophon Dahlman, 1823 Eurytides callias Rothschild & Jordan, 1906 Eurytides orabilis Butler, 1872 Eurytides iphitas Hübner, 1821 Eurytides dolicaon Cramer, 1776 Euryt ...

Eurytides bellerophon

Eurytides bellerophon este o specie de fluture din familia Papilionidae. Este întâlnită în sud-estul Braziliei, Bolivia și nordul Argentinei. Larvele au fost observate hrănindu-se cu specia Guatteria nigrescens.

Eurytides callias

Eurytides callias este o specie de fluture din familia Papilionidae. Este întâlnită în Guiana Franceză, Brazilia, sudul Venezuelei, estul Ecuadorului și Peru.

Eurytides dolicaon

Eurytides dolicaon este o specie de fluture din familia Papilionidae. Este întâlnită în America Centrală și de Sud. Larvele au fost observate hrănindu-se cu specii de Guatteria, Ocotea și specia Nectandra membranacea.

Iphiclides feisthamelii

Iphiclides feisthamelii este un fluture răspândit în Spania, Portugalia, Maroc, Algeria și Tunisia. Larvele se hrănesc cu următoarele specii de plante: Prunus amygdalus, P. persica, P. insitia, P. longpipes, Pyrus communis, Malus domesticus și Cr ...

Iphiclides podalirinus

Iphiclides podalirinus, cunoscut și sub denumirea tradițională de fluturele coadă de sabie de China este o specie de fluture din familia Papilionidae care poate fi găsit în China și Tibet. Această specie a fost considerată în trecut o subspecie a ...

Leptocircini

Leptocircini este un trib care conține specii de fluturi din familia Papilionidae. Cuprinde aproximativ 140 de specii grupate în nouă genuri și care sunt răspândite pe tot globul.

Papilioninae

Papilioninae este o subfamilie de fluturi din familia Papilionidae. Speciile sunt răspândite pe tot globul, majoritatea fiind întâlnite la tropice. Există aproximativ 480 de specii, dintre care 27 din America de Nord.

Parnassiinae

Parnassiinae este o subfamilie de fluturi din familia Papilionidae. Subfamilia include aporximativ 50 de specii de fluturi de mărime medie, colorați în alb sau galben. Aceste specii zboară la altitudini mari și sunt răspândite în Asia, Europa și ...

Troidini

Pinheiro, Carlos E. G. 1996: Palatability and escaping ability in Neotropical butterflies: tests with wild kingbirds Tyrannus melancholicus, Tyrannidae. Biol. J. Linn. Soc. 59 4: 351–365. HTML abstract Scott, James A. 1986: The Butterflies of Nor ...

Acanthodactylus

Acanthodactylus grandis Acanthodactylus ahmaddisii Acanthodactylus boueti Acanthodactylus senegalensis Acanthodactylus scutellatus Acanthodactylus tristrami Acanthodactylus pardalis Acanthodactylus longipes Acanthodactylus lineomaculatus Acanthod ...

Acanthodactylus aureus

Acanthodactylus aureus este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Günther 1903. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus aureus nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus blanfordii

Acanthodactylus blanfordii este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Boulenger 1918. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus blanfordii nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus boueti

Acanthodactylus boueti este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Chabanaud 1917. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus boueti nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus dumerilii

Acanthodactylus dumerilii este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Milne-edwards în anul 1829. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus dumerilii nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus gongrorhynchatus

Acanthodactylus gongrorhynchatus este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Alan E. Leviton și Anderson 1967. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus gongrorhynchatus nu are subs ...

Acanthodactylus guineensis

Acanthodactylus guineensis este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Boulenger 1887. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus guineensis nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus lineomaculatus

Acanthodactylus lineomaculatus este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Auguste Henri André Duméril și Bibron 1839. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus lineomaculatus nu ar ...

Acanthodactylus longipes

Acanthodactylus longipes este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Boulenger 1918. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus longipes nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus masirae

Acanthodactylus masirae este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Arnold 1980. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus masirae nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus micropholis

Acanthodactylus micropholis este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Blanford 1874. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus micropholis nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus nilsoni

Acanthodactylus nilsoni este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Rastegar-pouyani 1998. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus nilsoni nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus senegalensis

Acanthodactylus senegalensis este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Chabanaud 1918. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus senegalensis nu are subspecii cunoscute.

Acanthodactylus taghitensis

Acanthodactylus taghitensis este o specie de șopârle din genul Acanthodactylus, familia Lacertidae, ordinul Squamata, descrisă de Geniez și Foucart 1995. Conform Catalogue of Life specia Acanthodactylus taghitensis nu are subspecii cunoscute.

Ameiva

Ameiva auberifelis Ameiva niceforoi Ameiva auberi Ameiva maynardi Ameiva bifrontata Ameiva bridgesii Ameiva leptophrys Ameiva erythrocephala Ameiva vittata Ameiva leberi Ameiva orcesi Ameiva septemlineata Ameiva griswoldi Ameiva undulata Ameiva c ...

Amphiesma

Amphiesma bitaeniatum Amphiesma frenatum Amphiesma inas Amphiesma sarasinorum Amphiesma popei Amphiesma miyajimae Amphiesma khasiense Amphiesma optatum Amphiesma sarawacense Amphiesma xenura Amphiesma johannis Amphiesma stolatum Amphiesma pryeri ...

Amphiesma andreae

Amphiesma andreae este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Arthur William Ziegler și Le Khac Quyet în anul 2006. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma andreae nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma atemporale

Amphiesma atemporale este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Bourret 1934. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma atemporale nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma beddomei

Amphiesma beddomei este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Günther 1864. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma beddomei nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma celebicum

Amphiesma celebicum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Wilhelm Peters și Doria 1878. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma celebicum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma concelarum

Amphiesma concelarum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Malnate 1963. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma concelarum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma craspedogaster

Amphiesma craspedogaster este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1899. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma craspedogaster nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma frenatum

Amphiesma frenatum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Stephen Troyte Dunn în anul 1923. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma frenatum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma groundwateri

Amphiesma groundwateri este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Worthington George Smith în anul 1922. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma groundwateri nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma ishigakiense

Amphiesma ishigakiense este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Malnate și Munstermann 1960. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma ishigakiense nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma johannis

Amphiesma johannis este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1908. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma johannis nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma kerinciense

Amphiesma kerinciense este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Armand David și Atulananda Das în anul 2003. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma kerinciense nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma khasiense

Amphiesma khasiense este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1890. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma khasiense nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma monticola

Amphiesma monticola este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Jerdon 1853. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma monticola nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma nicobariense

Amphiesma nicobariense este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Sclater 1891. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma nicobariense nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma octolineatum

Amphiesma octolineatum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1904. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma octolineatum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma optatum

Amphiesma optatum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Yun-Jin Hu și Zhao 1966. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma optatum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma parallelum

Amphiesma parallelum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1890. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma parallelum nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma pealii

Amphiesma pealii este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Sclater 1891. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma pealii nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma platyceps

Amphiesma platyceps este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Blyth 1854. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma platyceps nu are subspecii cunoscute.

Amphiesma sarasinorum

Amphiesma sarasinorum este o specie de șerpi din genul Amphiesma, familia Colubridae, descrisă de Boulenger 1896. Conform Catalogue of Life specia Amphiesma sarasinorum nu are subspecii cunoscute.